איזה ריסוס מומלץ לבצע בדירה לפני כניסה ומתי?
מומלץ לבצע ריסוס יסודי, מקיף בכל חלקי הדירה. עדיף שהריסוס יתבצע אחרי הניקיון ולפני המעבר.
הריסוס לפני כניסה לבית חשוב מכמה סיבות:
1. חשוב למגר את כל המזיקים כדי לגור בבית נקי ממזיקים- ריסוס בבית יפתור את הבעיות הקיימות וימנע את התפשטות הבעיות הקיימות לציוד שצפוי להגיע.
2. ניתן לבצע טיפול יסודי יותר ומקיף מכרגיל. כאשר עוברים לדירה חדשה כל הארונות בבית ריקים ויש הזדמנות לבצע טיפול יסודי ומקיף בכל הבית כולל בארונות, הזדמנות שלא תחזור במהרה.
3. את הריסוס מומלץ לבצע אחרי הנקיון לפני המעבר. כאשר מבוצע נקיון יסודי על ידי חברת נקיון, עוברת חברת הנקיון ומקרצפת עם מכונת פוליש את כל הרצפה בבית ולכן מקרצפת גם את חומר הדברה. משכך, חשוב שהריסוס יבוצע לאחר הנקיון.
4. חשוב לבצע את הריסוס לפני הכנסת הדברים לארונות.
אין לי בע"ח אבל ראיתי עקיצות בכל הגוף שלי, מה זה אומר?
בשלב הראשון, תתבקשו לתאר את האזור בגוף ואופי העקיצה בכדי לאבחן באיזה מזיק מדובר: פרעושים/ קרציוני יונים/ פשפשים/ טריפסים. בשלב השני, נצליב את הטיפול בהתאם לסוג המזיק- במידה ומדובר בפרעושים ואין בע"ח בבית, בעיית הפרעושים תהיה מחדר המדרגות/חניה/מקלט/חניה ליד המשרד/מקום עבודה/שטח חיצוני אחר. יש לטפל במקור הבעיה ע"י הדברה. במידה ומדובר קרציוני יונים, מקור הבעיה יהיה פעילות של יונים בדירה או בסביבתה הקרובה (קרציוני יונים מאוד קטנים והרוח מעיפה אותם ממקום למקום). במידה ומדובר בפשפשים, מקור הבעיה יהיה בדירה עצמה או במקום שבו שהיתם בחופשה, ולכן צריך לבדוק את ההיסטוריה ולהחליט בהתאם. במידה ומדובר בטריפסים, מקור הבעיה יהיה הצמחים בסביבה. אין טעם לטפל ואי אפשר לטפל.
אנו מתעדים להניח פרקט. מתי לבצע ריסוס?
את הריסוס מומלץ לבצע לפני הנחת פרקט מתוך הנחה שריסוס לאחר הנחת הפרקט תמיד אפשרי. על הפרקט יש לבצע עבודת ריסוס עדינה כדי לא להזיק לפרקט. לפני הנחת הפרקט, ניתן לבצע ריסוס יסודי יותר וגם להגיע לאזורים שלא תהיה להם גישה לאחר הנחת הפרקט.
אנו נכנסים לדירה חדשה, מתי מומלץ לבצע את הריסוס?
מומלץ לבצע ריסוס יסודי, מקיף בכל חלקי הדירה. עדיף שהריסוס יתבצע אחרי הניקיון ולפני המעבר. הריסוס לפני כניסה לבית חשוב מכמה סיבות:
1.חשוב למגר את כל המזיקים כדי לגור בבית נקי ממזיקים- ריסוס בבית יפתור את הבעיות הקיימות וימנע את התפשטות הבעיות הקיימות לציוד שצפוי להגיע.
2. ניתן לבצע טיפול יסודי יותר ומקיף מכרגיל. כאשר עוברים לדירה חדשה כל הארונות בבית ריקים ויש הזדמנות לבצע טיפול יסודי ומקיף בכל הבית כולל בארונות, הזדמנות שלא תחזור במהרה.
3. את הריסוס מומלץ לבצע אחרי הנקיון לפני המעבר. כאשר מבוצע נקיון יסודי על ידי חברת נקיון, עוברת חברת הנקיון ומקרצפת עם מכונת פוליש את כל הרצפה בבית ולכן מקרצפת גם את חומר הדברה. משכך, חשוב שהריסוס יבוצע לאחר הנקיון.
4. חשוב לבצע את הריסוס לפני הכנסת הדברים לארונות.
אני רואה דברים קטנים שחורים קופצים ויש עליי עקיצות, מה זה? מה עושים?
שחור קטן וקופץ, ברוב המקרים, יהיה מדובר בפרעוש.
ייתכנו מזיקים נוספים:
במידה ויש בסביבה כלב או חתול, סביר להניח שמדובר בפרעושים. צריך לאתר את מקור הבעיה בבית, בחצר, בעבודה, באזור החניה, בדרך מהחניה. ישנן מקורות נוספים לעקיצות או עיקצוצים. בחלק מהמקרים מדובר בחרק שאינו חי בבית או בסביבתו. ישנם הרבה חרקים שניזונים מהמוהל של הצמחים וכאשר הם באים במגע עם אדם הם מנסים לעשות את אותה פעולת מציצה ואז מרגישים עיקצוץ. האבחון חשוב במקרה זה כי במקרה של חרקי גינה, טיפול בבית יהיה מיותר וגם בגינה הוא בדרך כלל לא נחוץ.
-הפרעוש
אם החרק הוא שחור קטן וקופץ, אין לא כנפיים (הוא לא עף), נראה על הרגליים עד למותניים. אם כאשר מנסים למעוך אותו בין האצבעות הוא לא ימעך. אם כאשר שמים אותו בכוס מים הוא ממשיך לשחות- זה פרעוש. במקביל לכל אלו צריך שהפרעושים יגיעו מהיכן שהוא, כלומר צריך שיהיה איזה בעל חיים בד"כ חתולים או כלבים בסביבה. בבית, בחצר, במקלט, בחדר מדרגות, חדר זבל, בדרך מהחניה לבית או לעבודה בגן ציבורי וכדומה. לאחר שזיהינו שאלו אכן פרעושים צריך לטפל במקור הבעיה בשטח ולעיתים גם בבית . עקיצות הפרעושים- יאופיינו בצבר של כמה עקיצות יחד באזור הקרסוליים והמותניים. ייתכנו גם עקיצות בחלקים אחרים בגוף, אך אלו הם הנפוצים ביותר. בילדים ותינוקות העקיצות תהיינה בכל חלקי הגוף.
-טריפסים
טריפסים הינם חרקי גינה בגודל של 1 מ"מ, בעלי כושר תעופה מוגבל. בגלל גודלם הקטן, הרוח מעיפה אותם ממקום למקום. הטריפסים ניזונים מהמוהל של הצמחים, וכדי למצוץ את המוהל, הן מנקבים את העלה. את אותה פעולה הם עושים גם כאשר הם באים במגע עם גוף האדם. ברוב המקרים אותו אדם ירגיש עקצוץ קל. במקרים אחרים, תהיה תגובה אלרגית, לרוב מקומית. הטריפסים ייראו בכל חלקי הגוף על הבגדים, בדרך כלל בגדים בעלי גוון בהיר, צהוב או לבן.
בבניין שאני גרה יש חתולי רחוב ויש הרבה פרעושים, מה עושים?
חתולי הרחוב סובלים מפרעושים בדיוק כמוכם, כך שאין טעם לכעוס אליהם. יש לטפל באזורים בהם נמצאים החתולים – כלומר הדברת פרעושים על ידי ועד הבית או העיריה בשטח החצר ו/או הבניין לפי המקרה הספציפי. יש לרסס גם את הדירה במידה והדירה הודבקה.
בדירה שאני נכנס אליה לדייר הקודם היה בע"ח האם יש ריסוס מיוחד?
במידה והיה בעל חיים בדירה, סביר להניח כי קיימת בעיית פרעושים ברמת התפתחות נמוכה או גבוהה. במקרה זה מומלץ לבצע ריסוס נגד פרעושים בנוסף לריסוס הרגיל שלפני כניסה לדירה חדשה (ג'וקים, נמלים).
הכלב עם בעיית פרעושים אבל בבית אין פרעושים ואף אחד לא נעקץ, האם כדאי לי לרסס?
כלב סובל מבעיית הפרעושים כאשר מקור הבעיה הוא בבית ובחוץ. חשוב וכדאי לטפל בבית. במצב הזה הכלב מהווה פונדקאי מספק עבור כמות הפרעושים הקיימת בבית. בשלב הבא, יתחילו להיעקץ גם בני הבית מהפרעושים. טיפול בבית וסביבתו גם יפתור את בעיית הפרעושים על הכלב וימנע את הדבקת הבית מהפרעושים שהכלב מביא מבחוץ.
יש לי בעיית יתושים חמורה. מה לעשות?
כלשהו. יכול להיות דלי, שלוליות, צמיג, נחל, או כל מקור אחר. יש לבחון את מקורות המים העומדים האפשריים בסביבת הבית ולשפוך את המים. ברוב המקרים, בעיית היתושים תהיה ממקורות שאינם בבית או בחצר הבית ולכן חשוב לדווח לעירייה/מועצה על בעיית היתושים. בגלל שהיתוש מעביר מחלות, הנושא נמצא בפיקוח המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות והמועצות מחויבות לטפל בנושא ברצינות.
יש לי זבובונים באזור הבר במסעדה. מה לעשות?
בעיות של זבובונים מאוד נפוצות במסעדות ובארים, בעיקר כתוצאה ממים עומדים מתחת למקררים, תעלות ניקוז לא נקיות, בירה או מיץ שנשפך. שטיפה וניקיון יסודי במידת האפשר יפתרו את הבעיה. הוספת חומר חיטוי למי השטיפה או הצבת חרקן ללכידת החרקים המעופפים. בכל מקרה, ריסוס לא יפתור את הבעיה